ieftin cazare Budapesta vacante Ungaria, SPA Ungaria
InfoTravelUngaria

vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Ungaria - Budapesta - Bodor Major

BODOR MAJOR: Să baţi sticla şi... femeia !

Vrei să furi mireasa, ai nevoie de un cal! Vrei să-ţi impresionezi aleasa inimii, ai nevoie de un cal! Vrei să-ţi baţi artistic nevasta, ai nevoie de un cal! Ce minuni poate face un... cal-putere.
ferma de cabaline Bodor Major 30 km de Budapesta

Pe planeta asta sunt mulţi oameni care iubesc caii. Unii pentru beneficiile aduse la muncă. Alţii pentru că reamintesc mereu de lumea fascinantă a luptelor cavalereşti. Desigur, sunt şi foarte mulţi care îi iubesc, pentru frumuseţea şi inteligenţa lor, ori pentru simplul fapt că este cel mai devotat prieten al omului. De aceea cresc herghelii şi îi promovează drept... vedete turistice. La asta s-a gândit prin anii 2006 familia Bodor Mark, care conduce ferma de cabaline Bodor Major. Se află pe malul Dunării, în vecinătatea oraşului-muzeu Szentendre, la numai 30 de kilometri de Budapesta. E locul unde fluviul întâlneşte munţii şi trece leneş prin Pusta Tahi, parte a celebrei puste ungare. Ferma e specializată pe creşterea şi dresajul cabalin al cailor Lipiţani. O afacere de familie aflăm. Membrii ei acoperă activităţile tematice ale vieţii de fermier – bărbaţii sunt vizitii şi buni companioni, iar doamnele sunt specializate în spectacole de călărie fină şi... gastronomie. Toţi, cu mic cu mare, sunt membri activi ai Comitetului Ecvestru Ungar.
ferma de cabaline Bodor Major 30 km de Budapesta

Intrăm în ferma Bodor Major aşa cum se cuvine. Transportaţi de căruţe, fireşte trase de cai, cu care ne îndreptăm spre restaurantul şi tribuna de unde vom urmări spectacolul ecvestru. Înainte facem un tur al proprietăţii care se întinde pe o suprafaţă de 50 de hectare. Aflăm de la Mark că aici sunt oferite turiştilor, programe de echitaţie, plimbări cu trăsura prin Parcul naţional. Familiile îşi pot însoţi sau lăsa singuri copiii, totul e safe, să străbată rute de iniţiere ori educaţionale. Ei sunt familiarizaţi cu arta călăritului dar şi cu ceea ce trebuie să ştii pentru a reuşi să-ţi face prieteni armăsarii nervoşi.


Ne reintoarcem. Începe spectacolul. E momentul cel mai căutat de miile de turişti locali ori străini. Are şi un nume „Csikos”. Cuprinde dresură, numere acrobatice indepedendente sau în grup, curse de cai, toate dovedind că acest animal nobil a fost şi este parte din istoria profundă a Ungariei. Nu rataţi momentul comic cu măgăruşii dar mai ales senzaţionalul număr „să baţi sticla şi femeia”. Nu este ce pare la prima vedere ci un număr de măiestrie. E drept se foloseşte biciul, cu care însă e prinsă o sticlă aşezată pe capul unei femei. Voluntarii sunt din rândul publicului, iar turistele care acceptă... invitaţia, trăiesc câteva minute de  suspans şi adrenalină. Episodul, gustat din plin, lasă urme emoţionale, în funcţie de cât de tare se arată persoana aleasă. Şi, cum în mod sigur, vi s-a făcut foame sunteţi aşteptaţi la restaurant cu o masă câmpenească cu mâncăruri specifice, consumaţie nelimitată inclusiv la băuturi.  Programul de o zi costă cam 30 - 35 de euro de persoană. Gazdele ne mai spun că proprietatea găzduieşte numeroase alte activităţi. Spre exemplu seri tematice - de la nunţi, botezuri, cine folclorice la seri de operetă, wine dinner, grill party etc. În sezonul de iarnă foarte căutate pentru savoarea lor tradiţională sunt serile de Ignat, unde turiştii îşi pun şorţul, participă la sacrificarea, prepararea - şi ştiţi cum se întâmplă de obicei -, se înghesuie mai ales la „degustarea” produse naturale pe bază de carne - jumări, cârnaţi, friptane, gulaş, frigărui asezonate cu cartofi copţi la cuptor, cu pâine aburindă, şi murături cât cuprinde -, preparate după picante reţete ungureşti. Delicioase, e puţin spus. Fireşte, deschiderea se face cu palinkă, iar un vin roşu sîngeriu, merge după unul alb, rece şi sec. Cum vă place.
ferma de cabaline Bodor Major 30 km de Budapesta

Aţi venit la Budapesta? Vreţi să vă convingeţi cu ochii dumneavoastră cum stau lucrurile la ferma Bodor Major? Vă rămâne doar să accesaţi adresa www. imolatours.com şi să apelaţi la serviciile agenţiei Imola Tours.esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral Neptun
vacante litoral
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
Ungaria
descopera Ungaria!
Click aici pentru a beneficia de oferta de Early Booking litoral la care ai reduceri de pana la 30% daca rezervi acum vacanta ta pe litoral. Grabeste-te!
InfoTravelUngaria
Rezervari Mama Cozonacilor: +40 745 151 424
 
  Inapoi sus
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria vacante Turcia InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com


© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelUngaria" is a registered trademark |
Contact portal turism InfoTravelUngaria: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro