ieftin cazare Budapesta vacante Ungaria, SPA Ungaria
InfoTravelUngaria

vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Informatii turism - Lista evenimente turism Ungaria

Festivalul piftiei din oraselul Miskolc

 


21-24 februarie 2013 Festivalul Piftiei, oraşul Miskolc www.kocsonyafesztival.hu

Înţelegerea culturii poate aduce cultura înţelegerii.”
Noi pentru asta facem Festival! Tematica anului 2013: Kosice, Capitala Culturală Europeană şi prezentarea oraşelor maghiare candidate pentru CCE 2010 sub semnul cooperării, dialogului şi solidarităţii.

Festivalul Piftiei este unul dintre cele mai mari evenimente din Europa Centrală, un senzaţio-festival cultural şi gastronomic – bazat pe o legendă locală –, organizată non-profit şi în întregime în interes public.
Cu o suprafaţă, cu un program, cu servicii şi cu un număr de vizitatori în continuă creştere de la an la an, a devenit un eveniment popular şi defenitoriu al oraşului Miskolc, al regiunii şi astăzi deja o marcă specială a Ungariei. Este un festival distins cu Calificativul Excelent, cu Premiul de Excelenţă în Turism.
Festivalul Piftiei oraşul Miskolc Ungaria

Scopul principal al Festivalului Piftiei este creşterea numărului oaspeţilor din ţară şi străinătate care sosesc în oraş, în regiune, în Ungaria, să ofere şanse producătorilor, produselor de calitate, să revigoreze turismul şi să popularizeze transfrontalier o regiune ospitalieră, bogată în valori culturale, de gastronomie şi turistice.

Invitatul de onoare în 2013 este partenerul istoric al oraşului Miskolc, Kosice, care anul acesta va fi Capitala Culturală Europeană. Acest fapt creează un bun prilej oraşelor maghiare candidate pentru acest titlu în 2010 – Eger, Debrecen (Debreţin), Budapest (Budapesta), Szeged (Seghedin) şi Miskolc – să îşi prezinte oferta culturală şi gastronomică. Pe baza indicatorilor sale, Festivalul Piftiei este o oportunitate unică de a prezenta întrun mod aparte, inovativ, pentru a populariza oferta culturală, turistică şi gastronomică al oraşului Kosice şi Slovaciei, al oraşului Miskolc şi Ungariei. În acelaşi timp este o oportunitate de neomis de a consolida relaţiile de bună vecinătate dintre cele două ţări, de a construi buna convieţuire cu minoritatea maghiară din Slovacia şi cu minoritatea slovacă din Ungaria, aşa cum de altfel s-a întâmplat în relaţia româno–maghiară în 2012, cu contribuţia Institutului Cultural Român din Budapesta.
Festivalul Piftiei oraşul Miskolc Ungaria
Scopurile noastre: Popularizarea oraşului Miskolc, a regiunii, a ţării şi a invitaţilor prin îmbinarea originală a elementelor de cultură, sport, sănătate, ecologie, de turism activ şi de senzaţie, de gastronomie; dialog transfrontalier; consolidarea, cultivarea şi aprofundarea legăturilor de bună vecinătate. Prezentarea exemplelor de succes de cooperare, dialog şi solidaritate. Sporirea şanselor de accedere pe piaţă a manufacturilor locale şi a întreprinderilor familiale şi a micilor producători agrari, popularizarea produselor şi serviicilor maghiare.

Mai mult de 55.000 m2, mai mult de 30 de locuri, cca. 300 de programe, cu ofertele de calitate a 150 de manufacturieri şi bucătari înalt calificaţi. Eveniment distins cu Calificativul Excelent, cu Premiul de Excelenţă în Turism, al cărui campanie inovativă de comunicaţie a primit premiul al treilea la concursul „Busola” din 2012, organizat de Turizmus Trend.
Festivalul Piftiei oraşul Miskolc Ungaria
FESTIVALUL PIFTIEI ESTE LEGENDAR, PENTRU CĂ…
- Este mai mult decât un FESTIVAL AL PIFTIEI, pentru că oferă în acelaşi loc, în acelaşi timp cultură, sport, sănătate, ecologie, turism activ şi de senzaţii, gastronomie.
- Cel mai mare festival outdoor şi indoor, multicultural şi multifuncţional de iarnă din Ungaria, organizat pe mai multe zile.
- Este un amalgam consistent al formelor moderne de entertainment, al tradiţiilor şi al valorilor, care slujeşte în acelaşi timp un mod de viaţă axat pe sănătate, dezvoltarea ecologiei, sportului, artei, culturii, economiei şi societăţii locale, convieţuirea paşnică dintre majoritate şi minorităţile etnice, înţelegerea reciprocă a culturilor lor.
- Cu creşterea numărului turiştilor care sosesc în mod organizat (în 2012 14% dintre vizitatori au sosit din străinătate), joacă un rol din ce în ce mai mare în costruirea imaginii ţării.
- Mulţumită transmisiunilor live prin camere web, este în măsură să genereze 1 milion de vizite virtuale (fapt documentat)
Cu puterea sa de atracţie deosebit de mare, este capabil să acceseze mase de oameni în acelaşi timp şi în acelaşi loc şi în acest fel de la an la an este în măsură să-şi îndeplinească menirea, deci prin înţelegerea culturii costruieşte cultura înţelegerii, a cooperării şi a dialogului.

„În societatea modernă, în lumea noastră tot mai individualistă, însingurată, fără încredere, cu valori îndoielnice, mercantilistă, capitalul cultural, consolidalea încrederii este nu numai important, dar chiar indispensabil în stabilizarea, construirea, reconstruirea comunităţiilor sociale sănătoase bazate pe solidaritate, înţelegere şi cooperare, iar prin identificarea şi popularizarea valorilor comune consolidând convergenţa, coeziunea comunităţii locale, acest lucru generând acţiune comună şi participaţie directă. Secretul succesului programului clădit pe cultura specială al Miskolc-ulul, pe revigorarea unei tradiţii legată de gastronomie (îmbinarea civilizaţiei şi culturii): legăturile, comunicarea dintre oameni.” („Rolul diferitelor forme de capital în dezvoltarea oraşului Miskolc” – lucrare de diplomă Edit Rózsa, Miskolc, 2008).
Festivalul Piftiei oraşul Miskolc Ungaria


esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral Neptun
vacante litoral
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
Ungaria
descopera Ungaria!
Click aici pentru a beneficia de oferta de Early Booking litoral la care ai reduceri de pana la 30% daca rezervi acum vacanta ta pe litoral. Grabeste-te!
InfoTravelUngaria
Rezervari Mama Cozonacilor: +40 745 151 424
 
  Inapoi sus
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria vacante Turcia InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com


© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelUngaria" is a registered trademark |
Contact portal turism InfoTravelUngaria: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro