ieftin cazare Budapesta vacante Ungaria, SPA Ungaria
InfoTravelUngaria

vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Informatii turism - Lista evenimente turism Ungaria

Lista evenimente Ungaria

 

Principalele atracții ale Ungariei în anul 2014
www.visit-hungary.com


Februarie
22-24 februarie 2014
Festivalul Piftiei, oraşul Miskolc www.kocsonyafesztival.hu
citeste mai mult despre acest festival

“Busójárás” Spring-Rites Festival (Festivalul Obiceiurilor de Primăvară “Busójárás”)
27 februarie – 4 martie 2014 - Mohács: Pannonia

Un eveniment numit "busójárás", care face parte din patrimoniul intelectual mondial UNESCO încă din 2009, are loc la Mohács, unde o mulţime de grupuri pătrund în piața centrală pe strada principală, după salva de tun trasă de busó, începând astfel, un carnaval de stradă. Locuitorii orașului Mohács sărbătoresc, de asemenea, carnavalul, prin a-și lua rămas-bun de la sezonul rece, în ziua de Marţi a săptămânii de carnaval, aprinzând făclii şi dansând în jurul unui foc în aer liber, aprins în piaţa principală, unde se arde un sicriu care simbolizează iarna.
Informaţii: mohacs@tourinform.hu • www.mohacsibusojaras.hu


Martie
Budapest Spring Festival (Festivalul Primăverii din Budapesta)
21 martie – 6 aprilie 2014 – Budapesta: Budapesta şi în împrejurimi

Festivalul Primăverii din Budapesta este, de 30 de ani, cel mai mare festival cultural din Ungaria. Această serie de evenimente reprezintă, de asemenea, un important eveniment internaţional. În cele unsprezece zile ale celei de-a 32-a ediţii a Festivalului Primăverii, în 30 locaţii din întreaga capitală ungară, au avut loc aproximativ 100 de evenimente. În cadrul festivalului au loc concerte de muzică clasică şi nopţi de muzică jazz, precum şi spectacole de teatru, concerte în aer liber şi alte evenimente similare.
Informaţii: info@festivalcity.hu / www.festivalcity.hu
+36-1/486-3300, +36-1/486-3311


Aprilie
Hollókő Easter Festival (Festivalul de Paști din Hollókő)
19 - 21 aprilie 2014 - Hollókő: Regiunea viticolă Eger-Tokaj

Încă din 1987, Hollókő face parte din patrimoniul mondial UNESCO. Reînvierea tradiţiilor folclorice Palóc şi viaţa satului din trecut sunt promovate împreună cu obiceiurile folclorice de Paşti. Puteţi participa la vopsirea ouălor, activităţi de modelare şi multe alte meşteşuguri. În mod cert, Sărbătorile de Paști nu pot trece fără ca obiceiul de stropire a fetelor, de către băieţi, din găleţi cu apă, să aibă loc.
Informaţii: hollokozal@mail.datanet.hu
+36-32/579-010, +36-32/579-011

Mai
Herdsmen’s Festival – National Herdsmen’s Competition and Meeting (Festivalul Fermierilor – Competiţia şi Întâlnirea Naţională a Fermierilor)
Mijlocul lunii mai 2014 • Hortobágy: Puszta şi Lacul Tisza

În fiecare an, în Sâmbăta de Rusalii, crescătorii de bovine gri sosesc din diverse colţuri ale ţării şi se adună în Parcul de Animale din Puszta pentru a concura între ei şi pentru a-şi prezenta ţinutele festive. Vizitatorii îşi pot potoli pofta cu bucate pregătite la concursul de artă culinară (gulaş unguresc, friptură de mangaliţă) şi pot cumpăra cadouri de la meşteşugarii din regiune.
Informaţii: info@hortobagy.eu / www.hortobagy.eu
+36-52/589-110 / +36-52/369-108


Iunie

13-16 iunie Festivalul Berii si al Ciolanului , Békéscsaba

European ADRENALIN dragbike championship (Campionatul European ADRENALIN Dragbike)

Mai - iunie 2014 – Kiskunmadaras: Puszta şi Lacul Tisza
Cele mai bune şi cele mai rapide maşini şi motociclete fabricate vreodată în Europa vor bubui şi hurui din nou în Kunmadaras. Motociclete de 1.200 şi maşini de 8.000 de cai putere sosesc din fiecare ţară europeană cu scopul de a purta o luptă colosală între ele şi piloţii maghiari. Campionatul din Ungaria pentru Trofeul Cepsa va avea loc, de asemenea, în acest sfârşit de săptămână, şi, pe lângă cursa fantasticelor motociclete şi maşini, cei mai buni piloţi cascadori vor fi prezenţi la Shox Grand Prix.
Informaţii: www.kunmadarasmotorsport.hu
+36-30/965-4435

Etyek Cellar Festival (Festivalul de Vinuri de la Etyek)
La începutul lunii iunie - Etyek: Pannonia

Cei mai buni producători de vinuri se vor întâlni aici pentru a li se degusta producţia proprie de vinuri. Se va organiza, de asemenea, o expoziţie artizanală în centrul satului, iar copiii se vor distra la jocurile populare tradiţionale şi teatrul de păpuşi de pe terenul de fotbal, unde vinificatorii vor juca împotriva echipei selectate a Parlamentului.
Informaţii: pincefesztival@roxer.hu / www.pincefesztival.hu
+36-23/501-234

Budapest Summer Festival 2014 (Festivalul de Vară din Budapesta 2014)
Începând din luna iunie până la sfârşitul lunii august 2014 - Budapesta: Budapesta şi în împrejurimi

Scena amplasată în aer liber pe Insula Margareta este cel mai potrivit loc pentru premiere, spectacole de muzică, operă, dans şi concerte. Pe Scena în aer liber din Városmajor, conform tradiţiei, "Pesta se mută la Buda". Printre ruinele Capelei Sfânta Margareta şi pe Scena Poveştilor Interactive, dimineţi renascentiste, basme populare şi jocuri interactive aşteaptă cel mai tânăr public.
Informaţii: produkcio@szabadter.hu / www.szabadter.hu
+36-1/375-5922, +36-1/301-0147 (casa de bilete)

International Harley-Davidson Festival (Festivalul Internaţional Harley-Davidson)
4 - 8 iunie 2014 - Alsóörs: Lacul Balaton

Aceasta este cea mai mare reuniune a motocicliştilor din Ungaria unde, timp de cinci zile, se desfăşoară un program de muzică de calitate, precum şi expoziţii de motoare. Va avea loc o prezentare spectaculoasă Harley-Davidson, cascadorii şi alte spectacole de motociclism care îţi taie respiraţia şi, desigur, artificii care nu trebuie ratate. Principala atracţie a festivalului este parada de motociclete care va avea loc Sâmbătă.
Informaţii: info@openroadfest.hu / www.openroadfest.hu
+36-1/248-0922

Balaton Bike Fest (Festivalul de Ciclism de la Balaton)
La mijlocul sau în a doua jumătate a lunii iunie 2013 - Balatonfüred: Tihany, Lacul Balaton

Iubitorii de ciclism pot alege dintre o mulţime de programe, pot lua parte la concursuri şi se pot bucura de excursii profesionale şi parade. De asemenea, concursurile se desfăşoară, de câteva ori, şi pe apă: biatlon mountain bike - caiac şi salturi în apă. Vor fi, de asemenea, maratoane, curse de teren, concursuri, probe naţionale, XCO, coborâri în pantă, tururi ale Balatonului şi raliuri.
Informaţii: info@dakar.hu / www.balatonbikefest.com /www.balatonbikefest.com
+36-20/934-3676

Hungarian Dance Festival (Festivalul de Dans din Ungaria)
Sfârşitul lunii iunie, Győr: Pannonia

Festivalul de dans din Ungaria este unul dintre cele mai mari sărbători ale artei dansului maghiar. Ansambluri de marcă ale dansului din Ungaria vor lua parte la această înlănţuire de de evenimente: fiecare gen de dans va fi reprezentat, de la balet clasic, folclor, la spectacole alternative.
Scopul Festivalului este de a oferi o imagine cuprinzătoare a situaţiei reale a dansului maghiar şi de a sublinia importanţa colaborării în cadrul genului.
Informaţii: +36-96/523-217 E-mail: info@gyoribalett.hu
www.gyoribalett.hu


Iulie

VOLT Festival (Festivalul VOLT)
2 - 5 iulie 2013 • Sopron: Pannonia

Acest festival cu una dintre cele mai vechi tradiții printre festivalurile provinciale ale Ungariei, are ca invitaţi atât staruri pop din Ungaria, cât şi internaţionale. Pe lângă spectacolele de muzică, festivalul oferă, în fiecare an, un program cultural semnificativ, cu spectacole de teatru cu acces gratuit, precum şi programe de dimineaţă pentru copiii şi părinţi.
Informaţii: www.volt.hu
+36-1/372-0650

Blue ribbon regatta (Regata Panglica Albastră)
11 - 13 iulie 2014 • Balatonfüred: Lake Balaton

Cursa "Kékszalag" este cea mai veche dintre regatele organizate în jurul lacului Balaton, primul concurs fiind organizat în 1934. Următoarele locuri compun traseul de 160 km: Balatonfüred - Balatonkenese - Tihany - Keszthely - Balatonfüred. Între 300 şi 350 bărci vor participa la concurs având la bord între 1400 şi 1700 de marinari. Bărcile se vor alinia la linia de start, în faţa spectatorilor.
Informaţii: hunsail@hunsail.hu / www.hunsail.hu
+36-1/460-6925

International Palace Games of Visegrád (Jocurile Internaţionale de la Palatul Visegrád)
11 –13 iulie 2014 - Visegrád: Budapest şi în împrejurimi

Jocurile Internaţionale de la Palatul Visegrád sunt organizate pentru a comemora reuniunea regilor de la Visegrád din 1335. Pe lângă turnir, au loc spectacole de muzică şi dans cu caracter istoric, concerte, un târg, spectacole de comedie şi teatru de păpuşi, precum şi diverse expoziţii. Pe terenul de sport se desfăşoară lupte cu cai şi soldaţi; au loc, de asemenea, spectacole cu păsări de pradă şi de dans, un program cu fanioane italiene, cu steguleţe de lance şi o luptă în cadrul fortăreţei.
Informaţii: info@palotajatekok.hu /www.palotajatekok.hu / info@visitvisegrad.hu
+36-30/933-7749

16th Festival of the Wine Egri Bikavér on St. Donatus Day (A 16-a Ediţie a Festivalului de Vinuri Egri Bikavér în Ziua Sfântului Donatus)
La mijlocul lunii iulie 2014 • Eger: Regiunea viticolă Eger-Tokaj

Festivităţi de promovare a unuia dintre cele mai celebre vinuri din Ungaria, Egri Bikavér. Mai mult de 30 de restaurante şi acelaşi număr de crame de vin oferă specialităţi de vinuri Bikavér care au fost alese la recomandările juriului expert. Programul este însoţit de concerte şi programe culturale.
Informaţii: • www.egrihegykozseg.hu
egrihegykozseg@chello.hu
+36-36/411-943

Heineken Balaton Sound (Festivalul Heineken Balaton Sound)
10 - 13 iulie 2014 • Zamárdi: Lacul Balaton

Un festival cu cei mai celebri DJ, interpreţi şi formaţii ale lumii, desfăşurat pe plaja din Balaton şi compus din programe variate. Intrarea se face pe bază de bilete zilnice sau în baza unui abonament pentru 4 zile. O experienţă remarcabilă, nu doar pentru fanii muzicii electronice şi a muzicii dance, ci şi pentru toţi cei cărora le face plăcere să asculte muzică în timp ce se află pe plajă. Organizatorii Festivalului Balaton Sound au dorit să creeze un nou şi unic tip de festival de muzică în Ungaria.
Informaţii: www.sziget.hu / www.balatonsound.hu
+36-1/372-0650, +36-30/320-1111

Veszpremfest
La mijlocul lunii iulie 2014 • Veszprém: Pannonia

Veszpremfest este un eveniment cultural care prezintă interpreţi maghiari şi internaţionali de muzică clasică, jazz, pop şi operă.
Informaţii: info@veszpremfest.hu / www.veszpremfest.hu
+36-88/444-454, +36-88/444-453

Hungarian Formula 1TM Grand Prix (Formula 1TM Grand Prix din Ungaria)
Sfârşitul lunii iulie - Mogyoród: Budapesta şi în
împrejurimi
25 - 27 iulie 2014 Hungaroring, http://www.hungaroring.com/
18 km de Budapesta...langa orasul Mogyoród citeste mai mult

Formula 1 Grand Prix din Ungaria se organizează la Hungaroring lângă Budapesta încă din 1986. În urma unor modificări minore, în anul 2003, pista a dobândit forma sa actuală, care are o lungime de 4.381 metri. Avându-se în vedere secţiunile înguste şi curbele foarte dificile, pista din Hungaroring este adesea comparată cu pista din Monaco.
Informaţii: office@hungaroring.hu www.hungaroring.hu
ostermann@t-online.hu +36 1 266 20 40 (casa de bilete)
www.hungaroinfo.com (EN, DE) +36-28/444-444

 

Nádasdy historic festival (Festivalul istoric Nádasdy)
Sfârşitul lunii iulie - Sárvár: Pannonia

Programele readuc viaţa cotidiană din perioada ocupaţiei otomane în epocile noastre prezente, într-o formă splendidă şi veselă: cântăreții, trubadurii, călugării, războinicii şi negustorii se perindă din nou pe străzi. Spectacolul principal desfăşurat pe durata a trei zile constă în piesele de teatru care redau asediul: este un moment de eroism şi sacrificiu. Lupta dintre otomanii invadatori şi soldații maghiari garantează distracţia.
Informaţii: www.nadasdyfesztival.hu

Open Air Festival of Szeged (Festivalul în aer liber de la Szeged)
Din iulie până în august - Szeged: Puszta şi Lacul Tisza

Prin frumoasa amplasare, piaţa Dóm evocă atmosfera Pieţei San Marco din Veneţia. De la an la an, spectacolele oferă o imagine din ce în ce mai bogată, astfel încât toată lumea va găsi ceva care să îi aducă plăcere. La bază stă opereta, care, în zilele noastre, este aproape la fel de populară ca şi spectacolele de muzică. În timpul festivalului, biletele achiziţionate sunt, de asemenea, valabile pentru expoziţiile organizate de REÖK (Centrul Regional Multiarte REÖK).
Informaţii: www.szegediszabadteri.hu titkarsag@szegediszabadteri.hu
+36-62/471-411


August
Sziget Festival (Festivalul de la Sziget)
11 - 18 august - Budapesta: Budapesta şi în împrejurimi

Pe o insulă din mijlocul capitalei Ungariei, înconjuraţi de copaci superbi, mii de tineri se întâlnesc cu bucurie la Festivalul Sziget. Ceea ce festivalul are de oferit este, de asemenea, extraordinar: în afară de varietatea de genuri muzicale, se organizează o largă varietate de programe, de la teatru de stradă la circ, de la dans contemporan la expoziţii. Acesta este locul unde tinerii leagă prietenii şi, poate chiar se îndrăgostesc.
Informaţii: info@sziget.hu / www.sziget.hu/fesztival
+ 36-1/372-0650, +36-1/372-0659
15 - 21 august 2013 Festivalul Szighet

Zemplen Festival (Festivalul Zemplen)
Mijlocul lunii august 2013 - Tokaj, Sárospatak şi în împrejurimi, Regiunea Viticolă Eger-Tokaj

Cea mai mare serie de evenimente culturale, turistice şi gastronomice din regiune oferă programe interesante pentru fiecare generaţie. Spectacolele de teatru, concertele de muzică clasică, pop şi jazz, precum şi excursiile oferă o gamă variată de opţiuni. Toate acestea sunt însoţite de activităţi de degustare a bucatelor, inclusiv a specialităţilor caracteristice zonei şi a celebrelor vinuri Tokaji.
Informaţii: info@zemplenfestival.hu / www.zemplenfestival.hu
+36-1/462-0330

Summerfest International Folklore Festival and Folk Art Fair (Festivalul Estival Internaţional de Folclor şi Târgul de Artă Populară)
Începând cu 12 august şi până la sfârşitul lunii august 2014 • Százhalombatta, Ráckeve, Tököl: Budapesta şi în împrejurimi

Secrete şi culturi vechi de 1000 de ani şi întâlniri magice îi aşteaptă pe vizitatori. În urma a şaisprezece ani de muncă, Festivalul Estival a devenit unul dintre cele mai mari evenimente folclorice din ţară. Pe lângă evenimentele din cadrul festivalului, se vor desfăşura concerte de muzică clasică, expoziţii de arte plastice, programe pentru copii, concerte de muzică din întreaga lume organizate în cort, spectacole de teatru în aer liber şi programe de dans internaţional.
Informaţii: info@summerfest.hu / www.summerfest.hu
+36-23/358-973; +36-23/550-000

Debrecen Flower Festival (Carnavalul Florilor de la Debrecen) citeste mai mult
15 –21 august 2014 • Debrecen: Puszta şi Lacul Tisza

O sărbătoare ce durează o săptămână şi la care participă staruri din întreaga lume şi artişti din Ungaria. O sărbătoare însoţită de flori şi de buchete extraordinare.
Informaţii: info@fonixinfo.hu / www.fonixinfo.hu
+36-52/518-400, +36-52/518-404

Festival of Folk Arts (Festivalul de Arte Populare)
Mijlocul lunii august (inclusiv 20 august) - Budapesta: Budapesta şi în împrejurimi

În castelul Buda, meşteşugarii prezintă secretele diferitelor meşteşuguri tradiţionale, implicând publicul în procesul de creaţie. Pe scenă, performează cântăreţi de muzică tradiţională maghiari şi străini, dansatori şi orchestre. În 20 august, Festivalul Sfântului Ştefan este sărbătorit printr-o procesiune şi consacrare a pâinii.
Informaţii: www.nesz.hu / neszfolk@nesz.hu / www.mestersegekunnepe.hu
+36-1/214-3147, +36-1/214-3523

INTERNATIONAL MOTORCYCLE AND STREET FIGHTER COMPETITION (Competiţia Internaţională de Motociclism şi Street Fighter)
Mijlocul lunii august 2013 - Kunmadaras: Puszta şi Lacul Tisza

Acest eveniment este un campionat de curse european de cel mai înalt rang din ţară şi din regiune, acceptat, de asemenea, de MAMS, la care se adună mai multe mii de cai putere ai motocicletelor. Scopul acestei competiţii este de a fi cel mai rapid motociclist care parcurge 402,33 metri. Automobilişti renumiţi din străinătate participă la fiecare concurs cu maşinile lor unice, singurul concurs de cascadorie având loc, de asemenea, aici, în Ungaria.
Informaţii: hajoe@t-online.hu / www.kunmadarasmotorsport.hu
+36-30/965-4435

19th Royal Days International Folk Dance Festival (A 19-a Ediţie a Festivalului Internaţional de Dans Popular Royal Days)
20-24 august 2014 Székesfehérvár: Pannonia
Royal Days în Oraşul Regal

A 19-a Ediţie a Festivalului Internaţional de Dans Popular îşi aşteaptă vizitatorii cu spectacole în aer liber, concerte, muzică de stradă, seri de folclor internaţional, prezentări de artă culinară programe pentru copii şi proiecţii de filme despre dans.
Evenimentele au loc atât în pitorescul centru în stil baroc al oraşului Székesfehérvár, cât şi la Şcoala de Dans situată pe strada Malom.
Royal Days - Muzică, dans şi tu!
Informaţii: info@artefolk.hu / www.royaldays.hu
+36-22/312-795

Wine Weeks Balatonfüred (Săptămânile Vinului de la Balatonfüred)
3 săptămâni în august 2013 - Balatonfüred: Lacul Balaton

Săptămânile Vinului de la Balatonfüred este un prestigios eveniment din Regiunea Viticolă Balatonfüred-Csopak cu o îndelungată istorie. Vinificatorii îşi aşteaptă oaspeţii, timp de trei săptămâni, în corturile primitoare, amplasate pe promenada Tagore. Vizitatorii se pot bucura de o mare varietate de programe culturale şi folclorice în fiecare noapte, iar în timpul zilei, pot face cumpărături din piaţa tradiţională.
Informaţii: www.balatonfured.hu / muvelodes@balatonfured.com
+36-87/581-257


Savaria Historical Carnival (Carnavalul Tradiţional Savaria)
Sfârşitul lunii august 2014 • Szombathely: Pannonia

Acesta este cel mai mare festival istoric din Europa Centrală, la care, întregul oraş se îmbracă în togi şi tunici pentru a se întoarce în perioada romană. În afară de evenimentele de pe scenă, va avea loc un carnaval, spectacole de teatru, teatru de comedie de stradă, artificii şi, de asemenea, se va amplasa „piaţa de sclavi”. Apogeul evenimentului este reprezentat de procesiunea cu torţe de sâmbătă noaptea.
Informaţii: savariakarneval@t-online.hu / www.savariakarneval.hu
+36-94/510-160, +36-94/510-161


VI. Balaton-Bike-Fest (A VI-a Ediţie a Festivalului de Ciclism de la Balaton)
29-31 august 2014 - Balatonfüred: Tihany, Lacul Balaton

Iubitorii de ciclism pot alege dintre o mulţime de programe, pot lua parte la concursuri şi se pot bucura de excursii profesionale şi parade. De asemenea, concursurile se desfăşoară, de câteva ori, şi pe apă: biatlon mountain bike - caiac şi salturi în apă. Vor fi, de asemenea, maratoane, curse de teren, concursuri, probe naţionale, XCO, XCE, pump track, tururi ale Balatonului şi raliuri.
Informaţii: info@dakar.hu / www.balatonbikefest.com
+36-20/934-3676


Jewish Summer Festival (Festivalul Estival Evreiesc)

Începând de la sfârşitul lunii august, timp de o săptămână • Budapesta: Budapesta şi în împrejurimi
Obiectivul principal al festivalului este de a promova cultura evreiască şi de a accentua, prin varietatea de programe, importanţa convieţuirii în pace a diferitelor culturi. Seria multiculturală de programe privind patrimoniul maghiar şi evreiesc, precum şi acceptarea tradiţiilor altor popoare compun cel mai mare festival evreiesc din Europa.
Informaţii: zsikk@aviv.hu / www.jewishfestival.hu
+36-1/343-0420, +36-1/413-5531


Septembrie

6-8 septembrie 2013 Festivalul de Peste la Tisa, Szeged citeste mai mult

Biofood and Wine Festival (Festivalul Produselor Alimentare Ecologice şi al Vinului)
La mijlocul lunii septembrie 2014 - Hajdúszoboszló: Puszta şi Lacul Tisza

"Sănătatea şi vinul se întrepătrund!" Produsele alimentare făcute din ingrediente ecologice garantate, prezentarea istorică a regiunilor viticole din Ungaria, „lupta ecologică” şi programele culturale constituie cele trei zile de festival care are loc în oraşul staţiune balneoclimaterică.
Informaţii: www.hajduszoboszlo.hu / hajduszoboszlo@tourinform.hu
+36 52/558-928


23rd Budapest International Wine Festival (A 23-a Ediţie a Festivalului Internaţional al Vinului din Budapesta )
La mijlocul lunii septembrie 2014 / Budapesta: Budapesta şi în împrejurimi
Acesta este unul dintre cele mai renumite şi de cel mai înalt rang evenimente profesionale şi festivaluri artistice din Europa Centrală, care are la bază unul dintre cele mai vechi produse ale omenirii, vinul. La acest eveniment, de la an la an, zeci de mii de oameni află despre arta consumului civilizat de vin, se întâlnesc cu producătorii de vin, degustă specialităţile culinare maghiare şi ascultă muzică tradiţională.
Informaţii: info@borkulturakft.hu / www.winefestival.hu
+36-1/203-8507

11- 15 septembrie 2013 Festivalul vinului din cetatea Buda
Budapesta - Evenimentul se desfăşoară pe terasele şi curţile Palatului Budavár şi în prezent este cel mai important şi popular eveniment de specialitate din Europa. An de an zeci de mii de vizitatori au ocazia să înveţe despre cultura vinului şi al şampaniei, se întâlnesc cu producătorii de vin, cu meşteşugul şi tradiţiile legate de acesta.
Mai multe informaţii: www.winefestival.hu, www.aborfesztival.hu


Octombrie
Wine Days of Mór (Zilele Vinului la Mór)

La începutul lunii octombrie 2014 - Mór: Pannonia
Zilele Vinului oferă diferite tipuri de activităţi culturale, de degustare de vinuri, sport şi alte programe distractive. Alături de zilele vinului, an după an, au loc festivaluri internaţionale de instrumente de suflat, precum şi festivaluri de dans tradiţional.
Informaţii: www.lambergkastely.hu / www.moribornapok.hu /
lambergkastely@lambergkastely.hu
+36-22/407-255

Red Wine Festival (Festivalul Vinului Roşu)
3 –5 octombrie 2014 • Villány: Pannonia

Villány este patria vinului roşu natural şi înflăcărat: în timpul zilelor de recoltă, în oraş, programe variate îi aşteaptă pe cei interesaţi să deguste vinul. Atracţia principală este procesiunea vinului cu o paletă colorată de călăreţi, trăsuri, ordine ale vinului, ansambluri de dans, formaţii de muzică şi coruri. Miraculoasa natură, clima, locuitorii prietenoşi, precum şi vinul de o calitate excelentă au adus faimă acestei aşezări.
Informaţii: info@borut.hu / www.villanyiborvidek.hu
+36-72/492-181

Tokaj-Hegyalja Vintage Days (Zilele Recoltei de la Tokaj-Hegyalja)
La începutul lunii octombrie 2013 - Eger: Regiunea Viticolă Tokaj

Aceasta este faimoasa zi a recoltei din emblematica regiune viticolă a Ungariei, care a devenit de neuitat prin procesiunea care are loc şi prin spectacolele oferite de formaţiile tradiţionale. Pe lângă prezentarea vinurilor şi a câştigătorilor concursurilor de vin din anii anteriori, aveţi oportunitatea de a degusta specialităţile de vin, de a vizita cramele şi de a vă face o idee despre modul în care sunt făcute vinurile de Tokaji.
Informaţii: +36-47/352-511 • tokaj@tourinform.hu www.tokaj.hu

Budapest Autumn Festival (Festivalul Toamnei din Budapesta)
În prima jumătate a lunii octombrie 2014 - Budapesta: Budapesta şi în împrejurimi

Obiectivul principal al festivalului este de a contribui la realizarea conceptului "Budapesta – oraş al festivalurilor" prin organizarea de spectacole internaţionale de mare rang, prin invitarea artiştilor care pot atrage participarea internaţională şi pentru a ridica nivelul cultural european al Budapestei şi imaginea sa de centru cultural european.
Informaţii: info@festivalcity.hu / www.cafebudapestfest.hu
+36-1/486-3300, +36-1/486-3311

Budapest Marathon (Maratonul din Budapesta)
12 octombrie 2014 - Budapesta: Budapesta şi în împrejurimi

Iubitorii de atletism pot intra în cursă şi alerga prin cele mai frumoase zone ale oraşului. Opţiunile sunt variate; de la distanţa oficială a maratonului de 42 km până la o alergare de 600 metri, oricine poate opta pentru distanţa de alergare preferată. Amatorii de distanţe mai scurte pot, de asemenea, alerga în Mini-maratoane şi în Maratonka, însă şi persoanele care nu doresc să alerge sunt, de asemenea, binevenite la eveniment, iar familiile pot efectua Cursa de Alergare pentru Familii de 600 de metri.
Informaţii: info@futanet.hu / www.futanet.hu
+36-1/220-8211, +36-20/965-1966 (Biroul de înregistrare)

Csabaer Sausage Festival (Festivalul Cârnaţilor Csabaer)
23 -26 octombrie 2014 - Békéscsaba

În cadrul acestui festival se regăsesc obiceiuri asociate cu sacrificarea porcului, concursuri de preparare a cârnaţilor şi multe oportunităţi de a testa produsul final. Se desfăşoară, de asemenea, programe culturale şi profesionale, o expoziţie şi un târg cu preparate alimentare şi degustări de vin.
Informaţii: www.csabaikolbaszfesztival.hu

XI. Gödöllő Liszt Festival (A XI-a Ediţie a Festivalului Gödöllő Liszt)
A doua jumătate a lunii octombrie 2014 - Gödöllő: Budapesta şi în împrejurimi
Conform variatelor surse, Franz Liszt a fost compozitorul favorit al Elisabetei, soţia regelui Franz Josef I de Habsburg. La încoronarea care a avut loc în Biserica Mathias a fost prezentată Slujba de Încoronare compusă de Franz Liszt special pentru această ocazie. Concertele din cadrul festivalului sunt corelate cu data de naştere a lui Franz Liszt, pe 22 octombrie în fiecare an.
Informaţii: www.kiralyikastely.hu / Information@kiralyikastely.hu


Noiembrie şi Decembrie
Budapest Christmas Fair (Târgul de Crăciun din Budapesta)
Din 14 noiembrie până în 24 decembrie 2014 • Budapesta: Budapesta şi în împrejurimi

Târgul de Crăciun de la Budapesta a devenit cea mai importantă serie de programe din perioada de iarnă, cunoscută şi renumită la nivel internaţional. Reprezentanţi ai artei populare şi decorative îşi vând bunurile, în special sub formă de cadouri de Crăciun realizate din materiale naturale prin tehnici artizanale originale. Calitatea mărfurilor este garantată de Uniunea Internaţională a Asociaţiilor pentru Folclor. Atmosfera este, de asemenea, festivă, în stil tradiţional, cu aromă de turtă dulce, scorţişoară, vin fiert şi brad.
Informaţii: info@budapestinfo.hu / www.budapestinfo.hu/xmas
+36 1 486 33 02, +36-1/328-6024


esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral Neptun
vacante litoral
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
Ungaria
descopera Ungaria!
Click aici pentru a beneficia de oferta de Early Booking litoral la care ai reduceri de pana la 30% daca rezervi acum vacanta ta pe litoral. Grabeste-te!
InfoTravelUngaria
Rezervari Mama Cozonacilor: +40 745 151 424
 
  Inapoi sus
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria vacante Turcia InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com


© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelUngaria" is a registered trademark |
Contact portal turism InfoTravelUngaria: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro