ieftin cazare Budapesta vacante Ungaria, SPA Ungaria
InfoTravelUngaria

vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Ungaria - orasul Gyula

Orasul Gyula - cazare Gyula


Orasul Gyula este situat in partea de sud-est a Ungariei, la 220 km de capitala tarii, Budapesta, avand aproape peste 35.000 de locuitori. Principala atractie a orasului o constituie cetatea din caramida construita intre 1405 si 1445, unica de acest fel din centrul Europei.

Cu o vechime de peste 800 de ani orasul Gyula se situeaza la Poarta Ardealului, in regiunea de sud-est a Ungariei. Situat la granita cu Romania, orasul Gyula este o trecere de frontiera importanta cu institutii regionale si judetene pentru toate nationalitatile. Localnicii, chiar daca au conceptii religioase diferite, traiesc in deplina armonie. Traditiile istorice, mostenirile spirituale si cele construite emana frumusete si liniste. Simbolul orasului Gyula este cetatea de mai bine de 600 de ani, cladita integral din caramida. Centrul orasului a fost in totalitate renovat si restaurat cu statuia "Anamorfoza" (pe baza schitei lui Albrecht Dürer: Adam si Eva) si langa "Ceasul Universal" strazile au fost pavate si amenajate cu fantani arteziene, banci, felinare si spatii verzi.

Cetatea si muzeul cetatii
Cetatea medievala, de la ridicarea ei si pana la cucerirea de catre turci, are o legatura stransa cu familia regala, de nobilime prin descendenta si mostenire, astfel incat dealungul istoriei regele sau membrii ai familiei regale sunt consemnati ca si proprietari ai acesteia. Este important de subliniat acest aspect, deoarece pe langa cetatea de la Buda si Hunedoara, este singura care a fost atestata cu aceasta pozitie privilegiata. Cetatea Gyula este poate si mai importanta din punct de vedere strategic deoarece avea legaturi de colaborare stranse cu casele regale din vecinatate.

Renovarea si restaurarea cetatii a fost demarata la inceputul anilor 1960. Incepand cu anul 1964 teatrul cetatii si-a deschis portile odata cu expozitia veche care functioneaza in permanenta incepand de-atunci. Dupa o perioada indelungata de renovari, restaurea muzeului cetatii a fost incheiat in anul 2005 care in final dispune de 24 de incaperi in care oaspetii si vizitatorii au prilej de a admira exponatele si a retrai istoria a sase secole.

Cei care viziteaza cetatea noastra au posibilitatea sa vada cum au amenajat-o stramosii nostri, cum au trait in perioda medievala, atmosfera curtii, care este diferenta intre incaperea oficiala a reprezentantului turc in comparatie cu a nobilului maghiar al cetatii si cu ce arme au luptat de-lungul secolelor. La subsolul castelului se afla inchisoarea orasului (care poate fi vizitata oricand cu exceptia perioadei in care se joaca spectacolele teatrului cetatii), capela, vinoteca alaturi de incaperile destinate slujitorilor cum ar fi: camara de alimente, brutaria, atelierul de fierarie si cel de olarit.

La etaj pot fi vizitate dormitoarele nobilimii, sala armelor, camera oficiala a reprezentantului turc si sala cavalerilor. In cadrul cetatii pot fi organizate diferite evenimente cum ar fi: botezuri si nunti, petreceri specifice ambientului, fiind adecvata si pentru desfasurarea si delurare de conferinte.

 

Baile Cetatii
Băile Cetăţii Gyula (de patru stele), cu cele 19 bazine, situate într-un mediu ambiant minunat, în parcul Castelului Almássy vechi de 200 de ani şi întinse pe o suprafaţă de 8,5 hectare, sunt considerate rezervatie naturala, asigurand vizitatorilor o adevărată delectare.

Situarea cladirilor si a bazinelor s-a facut tinand cont de flora gradinii castelului, de copacii maiestuosi si asa fel incat oaspetii si vizitatorii bailor sa beneficieze pe deplin de spatiile verzi si reconfortante. Prin impartirea avantajoasa a bazinelor, chiar si in prezenta zilnica a zecilor de mii de oaspeti, calitatea sejurului ramane neschimbata, vizitatorii avand posibilitatea de a se destinde in liniste profitand de spatiile imense de verdeata.

Apa:
Apa termală cu conţinut de clorid-hodrocarbonaţi-alcalin, care izvorăşte de la o adâncime de 2005 metri avand o temperatura de 72°C, a fost desemnata apa termanla de catre Ministerul Sanatatii in mod oficial in 1969, iar Baile Cetatii au fost calificat drept staţiune balneoclimaterică in 1985. Prin beneficiul dat de componenta ei, apa ameliorează durerile aparatului locomotor, bolile nervoase cronice, oferă tratament de reabilitare post operatorie şi în urma accidentelor, respectiv pot fi folosite cu succes impotriva bolilor ginecologice si a celor inflamatorii.

Servicii:
Terapiile ce au loc iarnă-vară în clinicile, care se întind pe o suprafaţă de 2000 m2, putând fi solicitate tratamente de reumatologie, fizioterapie şi cu supravegherea medicului sportiv de specialitate tratamente cu împachetări în nămol, fizioterapie, ca de ex.: tratament cu magneto-terapie, băi galvanice, băi carbogazoase, băi cu aplicare de greutăţi, tratament tangentor, masaj terapeutic, respectiv gimnastică medicală şi înot medical.

Bazinele terapeutice şi distractive, paradisul acvatic destinat copiilor, bazinul efervescent şi cel cu valuri, toboganul uriaş şi cel kamikaze, respectiv bazinele sportive au fost create în aşa manieră, încât persoanele de toate vârstele să poate savura nestingherit plăcerea delectării, sau de ce nu a bălăcelii.

Iubitorilor naturii li se ofera posibilitatea de a se delecta in frumusetile oferite de parcurile situate in incinta Bailor, care adapostesc diferite specii de vegetatie aflata sub protectie.

Tot aici se afla si renumitul "Copac Erkel" la umbra caruia se presupune ca Erkel Ferenc, renumitul compozitor maghiar, a compus opera "Bank Ban".

Pentru buna fluidizare a traficului de turisti, Baile Cetatii dispun de 4 intrari separate.

 

Castelul Almássy
Constructia Castelului Almassy a fost initiata in jurul anilor 1720 de Harruckern János. Dupa doua incendii devastatoare, in anul 1801 a reconstruit in stil "copf", intre 1888 si 1944 constituind resedinta oficiala a familiei Almassy. De atunci starea castelului s-a deteriorat nefiind locuit.

 

Cofetaria de 100 de ani
Din colecţia valoroasă a muzeelor nu se poate rata nici muzeul Cofetăriei de 100 de ani cu hornul în aer liber, care si-a deschis portile in 1840 si care prin insasi mobilierul saloanelor sale, readuce atmosfera din perioada reformelor culturale, îndulcind privirile şi sufletul, la care consumarea delicateselor aduce un plus de trăiri.

Cofetaria a fost fondata de maestrul cofetar Salin Gyula. In acest atelier la fel ca si in celelalte cofetarii contemporane s-au produs diferite delicatese: inghetate, prajituri, praline, ciocolate si checuri.esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral Neptun
vacante litoral
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
Ungaria
descopera Ungaria!
Click aici pentru a beneficia de oferta de Early Booking litoral la care ai reduceri de pana la 30% daca rezervi acum vacanta ta pe litoral. Grabeste-te!
InfoTravelUngaria
Rezervari Mama Cozonacilor: +40 745 151 424
 
  Inapoi sus
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria vacante Turcia InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com


© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelUngaria" is a registered trademark |
Contact portal turism InfoTravelUngaria: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro