ieftin cazare Budapesta vacante Ungaria, SPA Ungaria
InfoTravelUngaria

vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Informatii turism - Stiri turism -

Stiri turism Ungaria


FESTIVALUL INTERNAŢIONAL DE PEŞTE
6-8 septembrie 2013, Szeged În fiecare an, în luna septembrie, malul Tisei se umple cu aroma faimoasei supe de peşte din Szeged. Amatorii şi maeştrii de artă culinară, familii, companii, reprezentanţii vieţii publice şi sport îşi dau silinţa să gătească supă de peşte în ceaun „PE SUB PODUL DIN SZEGED", şi să primească ORDINUL DE MERIT PENTRU GĂTIT PEŞTI.
Timp de patru zile, pe scena de pe lac, publicul are ocazia de a participa la programele de muzică country, dixieland, jazz, muzică populară şi diferite programe de divertisment. Duminică seara, focul de artificii şi un show de laser încheie unul dintre cele mai reprezentative evenimente gastronomice şi culturale din Ungaria www.halfesztival.hu


22 - 25 august 2013 Zilele culturale maghiare
Zilele culturale maghiare
Oficiul de Turism al Ungariei promovează la Cluj atracţiile turistice ale ţării vecine
Oferta turistică a Ungariei este prezentată la Zilele Culturale Maghiare din Cluj de către Oficiul de Turism al Ungariei. În perioada 22-25 august 2013, în spaţiul special amenajat pe strada Mihail Kogălniceanu, vizitatorii noştri vor avea ocazia să cunoască întreaga oferta turistică a Ungariei, cu atracţii spectaculoase şi gustări din produse specifice ungureşti. citeste mai mult

Sursa: ziarul Monitorul de Cluj
Data publicarii: 20 august 2013


Afla cati turisti din Ungaria au vizitat Romania in 2012

Simion Giurca, seful Biroului de promovare turistica al Romaniei din Viena, caruia ii este arondata si piata turistica din Ungaria a declarat ca anul trecut peste 375.000 de vizitatori unguri au efectuat o vizita cu durata de mai multe zile in Romania, dintre care peste 250.000 au venit pentru turism.

Pentru intregul an 2012 se estimeaza incasari totale de peste 105 mil. EUR de la vizitatorii unguri, dintre care strict pentru servicii turistice s-au cheltuit peste 32 mil. EUR, a precizat Giurca.

Anul trecut, in Romania au trecut frontiera peste 2,8 milioane de vizitatori unguri pentru calatorii mai scurte de o zi.

Datele includ cifrele pentru primele noua luni ale anului trecut, furnizate de Oficiul Central de Statistica al Ungariei, si estimarile Biroului de turism de la Viena privind ultimul trimestru din 2012.

Turistii din Ungaria prefera vizitele in Transilvania si regiunile locuite de maghiari, in Banat si Crisana, la manastirile din Bucovina si in Maramures. Printre punctele de atractie care devin tot mai interesante pentru turistii din Ungaria se numara Delta Dunarii si litoralul, circuitele culturale si naturale, turismul de aventura, turismul rural si agroturismul, precum si drumetiile in Carpati.
Sursa: www.fivestar-hospitality.roWIZZ AIR ANUNŢĂ UN CENTRU DE TRAINING ÎN BUDAPESTA

Bucureşti, 10 ianuarie 2013 – Wizz Air, cea mai mare linie aeriană low-cost, low-fare din România şi din Europa Centrală şi de Est, anunţă deschiderea unui centru de training în Budapesta, începând cu martie 2013. Centrul de pregătire Wizz Air va cuprinde un simulator de zbor A320, complet şi modern, o reprezentare a facilităţilor cabinei şi un instructaj în caz de incendiu, reprezentând o investiţie de 15 milioane Euro pentru o perioadă de 10 ani. Echipamentul modern se va afla la Aeroportul din Budapesta şi va permite Wizz Air să-şi desfăşoare 90% din trainingurile echipajului la Budapesta. Operarea noului centru de training va crea locuri de muncă atât în sectorul aviatic cât şi în industria turistică din Budapesta.

Pentru acest centru modern de pregătire şi simulatorul de zbor din Budapesta, Wizz Air colaborează cu FSC (Flight Simulation Company), companie specializată în traininguri de zbor din Amsterdam. Parteneriatul asigură faptul că centrul de pregătire Wizz Air va fi operat în Budapesta pentru următorii 10 ani.

József Váradi, CEO Wizz Air, a spus: “În această vară vom avea o forţă de muncă internaţională de 500 de piloţi şi 1000 de însoţitori de zbor ce vor fi instruiţi în mod continuu. Aceste numere se pot dubla în următorii 5-6 ani ca rezultat al expansiunii Wizz Air permanente. În trecut, trainingurile echipajului de zbor nu puteau fi făcute în Ungaria şi din cauza lipsei facilităţilor potrivite ne aflam mereu în căutări în Europa de Vest. Noul centru de training Wizz Air din Budapesta demonstrează în continuare angajamentul notru pe termen lung pentru piaţa din Ungaria şi va avea un rol important în suţinerea creşterii globale a Wizz Air. Centrul nostru de training va facilita crearea de locuri de muncă şi va susţine turismul local prin sute de membri de echipaj ce vor petrece timp în Budapesta pentru trainingurile iniţiale şi cele periodice”.

Data publicarii: 10 ianuarie 2013


Oficiul de Turism al Ungariei a participat la Targul de Turism al Romaniei editia de toamna - iarna 2012
15 - 18 noiembrie 2012, ROMEXPO Bucuresti Romania
Oficiul de Turism al Ungariei a participat la Targul de Turism al Romaniei Oficiul de Turism al Ungariei a participat la Targul de Turism al Romaniei Oficiul de Turism al Ungariei a participat la Targul de Turism al Romaniei
Data publicarii: 18 noiembrie 2012


3 octombrie 2012 - WIZZ AIR prezinta noua politica de bagaje
Update:
Taxa pentru un bagaj mare de mână este de 42 RON dacă o achitați online
înainte de a călători. Wizz Air încurajează toți pasagerii să ia de acasă decizia referitoare la tipul de bagaj pe care îl vor lua cu ei la bord și să achite această opțiune online cu cel puțin 3 ore înainte de plecare. Dacă veți achita taxa la aeroport, aceasta va fi 84 RON la îmbarcare și 126 RON la poartă. Achitați-o online din timp și veți face economii de 50% sau chiar mai mult!

Începând cu 4 octombrie, pasagerii care au rezervat bilete Wizz Air* pentru călătorii de la 24 octombrie vor putea transporta gratuit un bagaj mic de cabină
(până la 42x32x25cm) sau un bagaj de cabină mai mare, în schimbul unei taxe online de 10€ (pănă la 56x45x25cm). Bunurile cumpărate în aeroport după controlul de securitate (o sursă important de venit pentru cei 81 de parteneri de pe aeroporturile Wizz Air) vor fi în continuare premise în cabină în mod gratuit. Noua politică nu se aplică rezervărilor făcute înainte de 4 octombrie sau pentru zborurile ce decolează înainte de 24 octombrie, excepţie făcând ruta de probă Londra-Katowice, pe care această politică este deja valabilă. Wizz Air consideră că această taxă online de 10€ pentru bagajele voluminoase de cabină va determina pasagerii să transporte la bordul aeronavelor bagaje mai mici, în timp ce doar cei care vor decide să călătorească cu bagaje mai voluminoase vor plăti această taxă. citeste mai mult | prezentare video
Data publicarii: 3 octombrie 2012


Ungaria ne da lectii de turism - video
Turismul romanesc este la pamant! Nu numai ca nu reusim sa atragem turisti straini, dar nici macar noi romanii nu prea vizitam statiunile patriei.

Din ce in ce mai multi romani isi petrec concediul peste granita, la vecinii din Ungaria, unde orice oras, marunt are o zona de agrement cu piscina, construita la standarde occidentale. Situat la doar 20 de kilometri de granita si la o ora si jumatate distanta de Timisoara, strandul de la Szeged este la mare cautare. Intins pe 34 000 metri patrati, complexul include strand, terapie balneara, wellness si spa.

Strandul este considerat cel mai mare din sud-estul Europei, seamana mai degraba cu un oras acvatic in miniatura. Totul este atat de bine pus la punct, incat cei care l-au construit au creat de la bazine unde copiii invata sa inoate pana la camere speciale pentru mamici si nou-nascuti. Pentru ca sapte din zece turisti sunt romani, in incinta parcului totul este tradus in limba romana. De la orar, meniu si facilitati oferite si pana la preturi. De altfel, ungurii ne-au luat-o inainte si la turismul balnear, in timp ce la noi majoritatea statiunilor balneare din care am putea scoate bani grei sunt de 20 de ani in paragina.
Sursa stire: kanald.ro
Data publicarii: 31 august 2012


Impozitele mari îi alungă pe români din Ungaria

Povestea caselor ieftine din Ungaria, pe care românii le cumpărau cu 5.000 de euro în 2007, s-a spulberat. Acum românii stabiliţi în ţara vecină vor să-şi vândă proprietăţile, din cauză că viaţa în Ungaria e tot mai grea - au crescut taxele, mâncarea e mai scumpă, şomajul s-a extins, potrivit unei analize a Mediafax.

Românii au avut posibilitatea, începând din 2007, să-şi cumpere locuinţe în Uniunea Europeană. Acesta a fost unul dintre primele efecte ale aderării României la UE. Unii dintre conaţionalii noştri au profitat din plin de acest avantaj. Mai ales cei care locuiesc în vestul ţării, cu precădere în Arad, au fost atraşi de casele ieftine din estul Ungariei, din localităţi ca Battonya sau Dombegyhaza. Ungurii nu erau interesaţi să cumpere case în partea aceasta a ţării lor, ştiindu-se că estul Ungariei e slab dezvoltat şi aici nu se prea găseşte de muncă. Preşedintele Autoguvernării Românilor din Ungaria, Traian Cresta, a declarat pentru Mediafax că, după 2007, numai în Battonya s-au mutat 350 de familii de români. Cu cinci ani în urmă, o vilă în estul Ungariei putea fi cumpărată cu 40.000-50.000 de euro, iar o casă normală cu preţuri între 5.000 şi 20.000 de euro. Battonya pare o mică staţiune, o localitate cu 5.600 de locuitori, cu băi termale în apropiere. O parte din români şi-au cumpărat aici case de vacanţă, dar alţii s-au mutat cu tot cu familia şi făceau naveta până în România, unde aveau locul de muncă.

Impozitele pe locuinţe, dublate în Ungaria

De un an încoace, lucrurile s-au schimbat radical, atât din cauza crizei economice, cât şi în urma noii politici fiscale din Ungaria. În primul rând, a crescut preţul benzinei şi multor români nu le mai convine să facă naveta din Ungaria până în România. Apoi în estul Ungariei nu se găseşte aproape nimic de lucru. Alimentele de bază în ţara vecină s-au scumpit, iar dacă ai un loc de muncă în România cu salariul prea mic, în lei, greu rezişti la preţurile din Ungaria. Dar cea mai grea lovitură a venit din partea statului maghiar, impozitul pe locuinţă dublându-se faţă de 2007. Pentru orice fel de locuinţă trebuie să plăteşti o taxă de 6.800 de forinţi[6800 forinti = 106 lei. Asta da impozit covarsitor! :) ]
Rău este şi pentru cei care şi-au luat case de vacanţă în Ungaria, deoarece acolo s-au înmulţit spărgătorii de locuinţe. Hoţii ştiu că proprietarii vin tot mai rar şi, ca atare, acţionează în voie.

Românii îşi vând casele în pierdere

Toate aceste neajunsuri au făcut ca, de aproape un an, să apară reversul "medaliei" - românii care şi-au cumpărat case în Ungaria vor acum să le vândă. Multe case sunt vândute în pierdere - ai dat pe o vilă 40.000 de euro în 2007, azi o vinzi chiar şi cu 20-23.000 de euro. Experţii imobiliari din Arad spun că sute de case din Ungaria au fost scoase la vânzare de români. "Am sesizat fenomenul acesta de peste un an", spune Marius Sălăjan, expert imobiliar. Firma sa are în portofoliu mai mult de 100 de case din estul Ungariei, proprietarii locuinţelor fiind români. Sunt case care în 2007 au fost cumpărate cu 5.000 de euro, proprietarii au făcut îmbună­tăţiri substanţiale, dar acum vor să le vândă cu acelaşi preţ de achiziţie sau chiar mai mic, spune expertul. Preţurile caselor în Ungaria s-au prăbuşit, în comparaţie cu cele din România - o casă bătrânească, având 1.000 de metri pătraţi de teren în jurul ei, costă între 5.000 şi 15.000 de euro - un preţ de două ori mai mic faţă de tarifele din judeţul Arad, la acelaşi tip de casă, arată un alt expert imobiliar, Mara Nastasău. 

Viceprimar român în Battonya

Până în 2007, în orăşelul maghiar Battonya erau 300 de familii de români. Dar casele ieftine scoase aici la vânzare au adus încă 350 de familii de români. Comunitatea românească a devenit mai puternică şi asta s-a văzut la alegerile locale din 2010, când un român a devenit viceprimar al oraşului. E vorba de Traian Cresta, clasat pe locul trei la numărul de voturi primite. Este foarte posibil ca această comunitate să nu scadă totuşi, chiar dacă unii români îşi vând casele cumpărate cu câţiva ani în urmă. Experţii imobiliari consideră că multe dintre casele deţinute de români în Ungaria, scoase acum la vânzare, vor fi cumpărate tot de români. Şi asta pentru că şomajul e prea ridicat în estul Ungariei pentru ca maghiarii să vrea să se mute aici. 
Sursa stire: romanialibera.ro
Data publicarii: 31 august 2012


esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral Neptun
vacante litoral
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
Ungaria
descopera Ungaria!
Click aici pentru a beneficia de oferta de Early Booking litoral la care ai reduceri de pana la 30% daca rezervi acum vacanta ta pe litoral. Grabeste-te!
InfoTravelUngaria
Rezervari Mama Cozonacilor: +40 745 151 424
 
  Inapoi sus
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria vacante Turcia InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com


© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelUngaria" is a registered trademark |
Contact portal turism InfoTravelUngaria: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro