ieftin cazare Budapesta vacante Ungaria, SPA Ungaria
InfoTravelUngaria

vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Ungaria - Regiuni Ungaria

Regiuni Ungaria


1. Campia Maghiara si Lacul Tisa
regiunea Campia Maghiara si Lacul TisaŢinutul de şes cuprinzând trei judeţe are graniţă atât cu Ucraina cât şi cu România, iar pe teritoriul său se află Parcul Naţional din Hortobágy. Bogatul tezaur al apelor termale din această regiune este exploatat de staţiuni balneare. Începem cu cel mai important oraş din regiune, Debrecen, care începînd din Evul Mediu este un oraş studenţesc iar mai târziu una din “capitalele” revoluţiei şi a luptelor pentru libertate din 1848-1849.

Hajdúszoboszló, cea mai agreată staţiune balneară de pe Cîmpia Ungară (Alföld). O cură de 2-3 săptămâni la băile termale (Szent István park nr. 1-3) are un efect de 90% în afecţiunile cronice ale organelor motorii, ginecologice şi dermatologice. Gyula, orasul florilor, grădini cu trandafiri, parcuri verzi, alei romantice pretutindeni. Loc ideal pentru cei care doresc o destindere liniştită. Simbolul oraşului este cetatea gotică din secolul al XV-lea, singura cetate de cărămidă rămasă intactă din Europa Centrală. Una dintre cele mai frumoase bai termale din Ungaria, se găseşte în parcul de 8,5 hectare al Castelului Almássy. Szeged, oraşul aflat la confluenţa râurilor Tisa şi Mureş, este numit şi “oraşul luminii soarelui”.vara piaţa centrala e locul unde sunt organizate renumitele Jocuri din Aer Liber din Szeged. Lacul Tisa, este recomandat sporturilor acvatice: ambarcaţiuni cu vele, schi nautic, windsurf, bărci cu motor şi jet-schiuri. De-a lungul malurilor (aproximativ 80 km) se înşiră staţiuni de odihnă, ştranduri, campinguri.

Universul acvatic specific al acestei regiuni protejate, păsări şi animale, promit succese deopotrivă pescarilor şi vânătorilor. Natura neatinsa de aici constituie un veritabil ţinut al apelor sălbatice.

2.Ungaria de Nord
regiunea Ungaria de NordDe la Dunăre până la Tisa, cei mai înalţi munţi ai Ungariei străbat partea de nord a ţării. Lanţurile munţilor Cserhát, Mátra, Bükk şi Zemplén la o altitudine între 600-900 m, ascund comori inestimabile ale naturii şi ale istoriei culturii. UNESCO consideră demn de păstrat, ca părţi ale patrimoniului universal stalactitele peşterii Baradla, centrul satului Hollókő, dar ocroteşte şi rămăşiţele preistorice de la Ipolytarnóc şi rezervaţia podişului Bükk. Pe aceste meleaguri arta populară a îmbrăcat şi ea forme deosebit de diverse, multicolore: broderiile palóc sau portul matyó nu au pereche în ţară. Băile curative de la Bogács şi Bükkszék sunt căutate de cei suferinzi de afecţiunile aparatului locomotor.

Printre numeroasele atractii ale acestei zone enumeram: Parcul Naţional Bükk,pestera Sf.Stefan, castelul Pallavicini , astăzi hotel, în jurul căruia au fost construite case de odihnă. cetatea cu patru turnuri din Diósgyőr.

Orasul Eger,unul dintre cele mai frumoase oraşe baroc ale Ungariei cu cetatea medievala cu acelasi nume,orasul Miskolc, al treilea oraş ca mărime din Ungaria , cunoscut pentru bogata sa istorie şi cultură, monumentele istorice de aici fiind de o valoare remarcabilă.

O atractie deosebita o constituie baile termale şi baile din peşteră Barlangfürdő , o formaţiune naturală unică în Europa.

3.Budapesta si imprejurimile
regiunea Budapesta si imprejurimiUnii se îndrăgostesc de oraş la prima vedere, alţii devin admiratorii lui după o perioadă mai lungă, dar există o unanimitate de opinii, adică, Budapesta este unul din oraşele cu cea mai frumoasă aşezare din lume. Dunărea cea monumentală, despică în două oraşul, în Buda cu munţi şi văi, şi în Pesta de şes, metropola cu două milioane de locuitori, a cărei panoramă de pe malul Dunării a fost declarat de către UNESCO parte a patrimoniului universal. Cine a avut prilejul să vadă această panoramă cu luminile ei de seară, ştie de ce.

Printre principalele caracteristici specifice ale Budapestei amintim:
A fost populată deja cu cincizeci de mii de ani în urmă, dar numele actual şi l-a primit abia acum 128 de ani: până în 1873 Óbuda, Buda şi Pesta erau oraşe separate.
Sub dealurile ei există o reţea de peşteri cu ape curative ţâşnind la suprafaţă din izvoare termale. Cele 70 de milioane litri de apă termală pe zi a 80 de izvoare alimentează 12 băi curative.
Amatorilor de cultură doar diversitatea opţiunilor le pot provoca dificultăţi: cele 237 de monumente istorice, 223 de muzee şi galerii, 35 de teatre, 90 de cinematografe, 2 opere, 12 săli de concerte şi aproape 200 de localuri, ture ale oraşului cu autobuzul, cu vaporaşul sau pe jos, organizate de agenţiile de turism în toate cele 365 de zile ale anului, toate acestea reprezintă oferte adaptate la preferinţele individuale ale vizitatorilor sosiţi la Budapesta.

4.Panonia
regiunea PanoniaÎn această regiune la vest de Budapesta şi la nord de Balaton, se găseşte laolaltă tot ceea ce poate conferi diversitate drumeţiei prin ţară şi recreaţiei: “oraşe regale”, peisaje montane romantice, lacuri cu ape puţin adânci, grădini spledide pentru plimbare, porţelanuri faimoase în lumea întreagă pentru colecţionari, dar şi pentru cei care doresc să ofere celor dragi un cadou mai special.

Vom enumera doar cateva din multele destinatii de vacanta din aceasta zona superba:

Lacul Velence si statiunea Agárd, Herend cu Muzeul portelanului, Veszprém(orasul reginelor) Győr( orasul raurilor), Sopron, Mohács si nu in cele din urma orasul Pécs localitate de 2000 de ani cu climă şi atmosferă mediteraneană, se află la picioarele muntelui Mecsek, şi din 1009 este reşedinţă episcopală, moschee cu cupole, minarete zvelte, ceramică fină de Zsolnay, misterioase picturi Csontváry, modele decorative Vasarely, migdali ce înfloresc timpuriu primăvara, cafenele şi restaurante plăcute isi asteapta oaspetii.


5.Lacul Balaton
regiunea Lacul Balaton Ungaria“Marea ungară” – aşa este numit lacul aşezat în mijlocul regiunii transdanubiene, întinzându-se pe o lungime de 77 km, cu apa mătăsoasă, de culoare verde-gălbuie, care reprezintă cea mai preţioasă bogăţie naturală a ţării şi cel mai vizitat loc de recreere. Cu o suprafaţă de aproape 600 km2, este cel mai mare lac din Europa, linia malurilor însumează 195 de km, lăţimea sa maximă atinge 14 km, iar adâncimea cea mai mare este de 12,4 m. Atât pe malul sudic, cu apa puţin adâncă, ideală aşadar şi pentru copii, cât şi pe malul nordic, unde fundul lacului se adânceşte brusc, se înşiră nenumăratele ştranduri. Temperatura apei ajunge în timpul verii la 20-26oC, dimineaţă şi seara fiind mai ridicată decât temperatura aerului. Apa şi nămolul mătăsos al lacului are un efect benefic asupra afecţiunilor nervoase, a anemiei şi a extenuării.

Nenumărate staţiuni de odihnă îi aşteaptă pe oaspeţii străini şi autohtoni de-a lungul malurilor lacului. Să trecem în evidenţă mai întâi staţiunile balneo-climaterice cele mai de seamă de pe malul Nordic al lacului. Din Balatonakarattya până la Keszthely, aproximativ 25 de astfel de staţiuni de recreere alcătuiesc zona de agrement a malului Nordic înconjurat de o cunună de munţi, iar diversitatea atracţiilor aşezărilor aflate mai îndepărtate de mal, într-o regiune cu aspect foarte variat, oferă şi ea programe şi excursii memorabile şi în zilele înnorate.


esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral Neptun
vacante litoral
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
Ungaria
descopera Ungaria!
Click aici pentru a beneficia de oferta de Early Booking litoral la care ai reduceri de pana la 30% daca rezervi acum vacanta ta pe litoral. Grabeste-te!
InfoTravelUngaria
Rezervari Mama Cozonacilor: +40 745 151 424
 
  Inapoi sus
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria vacante Turcia InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com


© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelUngaria" is a registered trademark |
Contact portal turism InfoTravelUngaria: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro