ieftin cazare Budapesta vacante Ungaria, SPA Ungaria
InfoTravelUngaria

vrem un like! blog INFOTRAVELROMANIA Twitter InfoTravelRomania YouTube InfoTravelRomania
   
 
Sunteti aici: Home - Ungaria

Ungaria

Ungaria nu se poate mandri cu mări sau cu munti înalti, dar are peisaje extrem de variate, spectaculoase pe alocuri. Unii turisti se simt bine in mijlocul Câmpiei Maghiare, acolo unde gasesc binemeritata liniste, dar si o fauna si o flora bogata.
Palatul Parlamentului Budapesta

Altii prefera sa se plimbe pe dealurile si vaile regiunii nordice si ale teritoriului de dincolo de Dunare. Cei care iubesc soarele, apa si sporturile nautice au, deasemenea, nenumarate oportunitati.

Aproape 10% din teritoriul tarii il reprezinta parcurile nationale, zone ocrotite. Numarul plantelor protejate este de peste 500, iar numarul speciilor de animale protejate este de 850. De-a lungul istoriei, popoare si religii s-au intersectat pe teritoriul tarii imbogatindu-i cultura. Ruinele cetatilor de pe varful dealurilor, castele splendide, micile biserici medievale sau catedralele stralucitoare vorbesc despre istoria zbuciumata de 1000 de ani a statului maghiar.

Aici se gasesc monumente in toate stilurile europene, iar edificiile si operele de arta specific maghiare ofera senzatii deosebite. Aproape la tot pasul intalnim relicve din timpul Imperiului Roman, vestigii istorice ale celor 150 de ani de ocupatie turceasca, cladiri construite in stil renascentist italian, dar si cladiri construite in stil art nouveau cu elemente tipic maghiare. In Ungaria sunt opt obiective care, prin importanta lor cultural-istorica sau naturala, si-au castigat meritat titlul de Patrimoniu Mondial.

Cultura populara este parte organica a mostenirii ungare, isi pastreaza traditiile, astfel obiceiurile populare sunt vii si in zilele noastre. In muzeele satelor avem ocazia sa cunoastem viata de zi cu zi a taranilor din trecut.

Cel mai mare si cel mai cunoscut muzeu al satului este skanzenul de la Szentendre, unde se pot admira o serie de constructii care au ca numitor comun arhitectura populara din sapte regiuni ale tarii. Pe langa acestea, puteti urmari pe viu munca desfasurata in atelierele mestesugaresti.

Satul Holloko nu este muzeu, asa cum multi ar fi tentati sa creada, ci un sat adevarat care a pastrat arhitectura si traditiile populare in formele originale, motiv pentru care a devenit parte a Patrimoniului Mondial. Cu ocazia sarbatorilor, locuitorii satului imbraca costumele traditionale, bogat brodate.
traditii Ungaria - obiceiuri populare
Obiceiurile populare au o foarte stransa legatura cu diferite sarbatori traditionale: luarea de ramas bun de la iarna, sosirea primaverii, secerisul sau culesul viei-toate ocazii perfecte pentru manifestarea bucuriei.
Bucataria traditionala din Campia Maghiara se deosebeste de bucataria regiunilor muntoase din nordul tarii sau a tinuturilor de dincolo de Dunare.

Un condiment extrem de important al mancarurilor maghiare este paprika, boiaua de ardei. Specialitatile gastronomice sunt completate in mod armonios de oferta celor 22 regiuni viticole. Printre sortimentele de vinuri cateva sunt Hungaricum, adica soiul respectiv se gaseste numai in Ungaria.

Mancarea buna si vinul bun au o importanta deosebita in viata maghiarilor, fapt dovedit de o serie de festivaluri in care detin rolul principal. Se organizeaza competitii de gatit ciorbe de peste, de preparat gem de prune, de preparat carnati, dar putem aminti si de festivaluri inedite, cum ar fi cel al cepei sau cel unde boiaua de ardei se afla la loc de cinste. Cultura bailor are o istorie lunga de 2000 de ani pe teritoriul Ungariei unde, pana azi, arheologii au descoperit urmele a peste 20 de bai din timpul romanilor. Baile construite de turci in secolul al XVI-lea functioneaza si azi in Budapestea si Eger.
bai apa termala

In prezent, sunt tinute in evidenta aproape 1300 de fantani cu apa termala, dintre care 270 servesc bai. Numarul izvoarelor cu efecte terapeutice este de 139. In jurul acestor izvoare cu apa tamaduitoare s-au construit si se construiesc in continuare bai, sanatorii, stranduri si hoteluri cu o bogata oferta de servicii. Nu exista o localitate mai importanta care sa nu aiba macar o baie termala in care turistul poate gasi relaxare si reîmprospatare.
stranduri cu apa termala calda
Raurile si lacurile ofera distractii nenumarate celor pasionati de sporturile nautice si oportunitati nebanuite celor care doresc sa faca plimbari cu barca.
Pescarii amatori stiu ca in Ungaria …balta are peste, iar cei indragostiti de natura stiu ca un binoclu si un aparat de fotografiat sunt suficiente pentru a studia spectaculoasa flora si fauna sau pentru a fotografia frumusetile naturii.

Ungaria ofera si alte posibilitati pentru odihna activa. Cea mai la indemana ar fi o simpla si recreativa plimbare pe jos. Traseele turistice sunt bine intretinute si peste tot veti gasi carari de studiu pe marginea carora frumusetile naturale din zona, animalele si plantele care traiesc in regiunea respectiva sunt prezentate in texte, desene si fotografii. O experienta absolut unica va fi turul Ungariei calare sau cu bicicleta. Lungimea drumurilor destinate exclusiv biciclistilor este de aproximativ 4000 km, iar numarul hostelurilor destinate acestora este in crestere.esti ghid de turism? inscrie-te acum!
oferte litoral Neptun
vacante litoral
oferte litoral 2019 Bulgaria, oferte litoral 2019 Bulgaria
Ungaria
descopera Ungaria!
Click aici pentru a beneficia de oferta de Early Booking litoral la care ai reduceri de pana la 30% daca rezervi acum vacanta ta pe litoral. Grabeste-te!
InfoTravelUngaria
Rezervari Mama Cozonacilor: +40 745 151 424
 
  Inapoi sus
InfoTravelRomania InfoTravelGrecia InfoTravelBulgaria vacante Turcia InfoTravelUngaria InfoTraveRomania Blog
totul despre Italia InfoTravelSpania InfoTravelAustria InfoTravelMalta.ro vacante exotice InfoTraveRomania .com


© 2019 All Right Reserved. "InfoTravelUngaria" is a registered trademark |
Contact portal turism InfoTravelUngaria: 0723 286 309 | office [@] infotravelromania.ro